Dorssports start programma ‘Actief na corona’

Speciaal voor revaliderende coronapatiënten!

Dorssports is één van de 101 preventiecentra’s in Nederland. Iets waar wij enorm trots op zijn. Hierdoor hebben wij ontzettend veel mogelijkheden. Daarom starten wij met het programma ‘Actief na corona’ gericht op ex-coronapatienten. Hiervoor is een begeleidingsprotocol opgesteld dat 6 april 2021 officieel gepresenteerd is door onze brancheorganisatie NL Actief.

De restschade die ontstaat als mensen ziek zijn geworden door het coronavirus, gaat niet zomaar weg. De ziekte verloopt grillig en is per persoon anders. Als coronapatiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten, wacht hen doorgaans een lang revalidatietraject. Herstel na een opname kan zelfs maanden duren. Ook patiënten die onder de groep met ‘milde klachten’ vallen, moeten soms langdurig revalideren. Ze merken dat dagelijkse fysieke activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en huishoudelijke klussen moeilijker gaan dan voorheen. Het zorgvuldig en verantwoord opbouwen van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding, is dan ook van cruciaal belang. Daarin ligt een belangrijke rol voor de bewegingsdeskundige van Dorssports Preventiecentra om – desgewenst samen met de eerstelijnszorg (psycholoog, diëtist, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut) – revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar een weer fit en vitaal leven.

Met ‘Actief na corona’ geven wij invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven. Het sneller terugkeren naar het functionele dagelijks leven. Dit kan niet snel genoeg gaan.

Bekijk hier hoe sportscholen een herstelplan bieden voor ex-coronapatiënten die langdurige klachten houden.

Heb jij corona gehad en spreekt de inhoud van dit programma jou aan? Stuur dan een mailtje naar info@dorssports.nl en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.