Bootcamptrainingen door Olympisch atleet Jamile Samuel

Volg op maandagavond een bootcamptraining op het strand.

De bootcamptrainingen worden gegeven op het strand van Egmond aan Zee o.l.v. Olympisch atleet Jamile Samuel. Een unieke kans!

  • Maandagavond 7 februari 19.30 uur
  • Maandagavond 14 februari 19.30 uur

-> Verzamelen bij Nijntje.

Jamile stelt zich graag aan je voor:

“Ik begon op mijn zevende met atletiek bij de sportclub blauw wit in Amsterdam Osdorp. Ik had al snel door dat ik talent had en begon met de meerkamp. In de sprint blonk ik het meest uit en won veel wedstrijden. Toen mijn club (Phanos Amsterdam) zich ging vestigen in het Olympische Stadion ben ik met ze mee gegaan. Vanaf mijn tiende heb ik getraind bij NL top coaches Urta Rosenstruik en Oscar terol. Op mijn 24ste heb ik de stap gemaakt om bij topsport centrum Papendal te gaan trainen in Arnhem. Bij de top coach Bart Bennema in de groep van Dafne Schippers. Sinds 2020 train ik bij de topcoach Sven Ootjes omdat hij beter bij mij past. Een goed werkend team om je heen is erg belangrijk heb ik geleerd.  

Van af mijn 17de zit ik in het basis internationale estafette team en hebben we heel veel internationale wedstrijden en titels gewonnen. In 2018 heb ik mijn individuele doorbraak gemaakt op de 200m op het EK in Berlijn met een broze medaille. Daardoor staat de deur voor mij wagenwijd open voor Diamond Leagues, World Challenges en andere grote wedstrijden. Ik heb aan 3 Olympische spelen mee gedaan in 2012 Londen 4x100m, 2016 Rio 4x100m en 200m en in 2021 Tokyo op de 100m, 200m en de 4x100m maar helaas kon ik niet starten door een blessure die ik daar had opgelopen. Ik zie je graag op maandagavond!”