Wie wordt Baafje Bommer 2024?

Doe mee namens Dorssports en ontvang €10 bartegoed!

Heiloo zal – letterlijk – een van de absolute hoogtepunten van dit jaar beleven met het Baafje Bommetje Kampioenschap 2024 op vrijdag 21 juni. Dit evenement, georganiseerd door Ria Jansen, Suzanne van Dongen en Nicole Nuijens van de actiegroep Red Het Baafje, belooft een middag en avond vol actie en spanning te worden! Klik hier om je aan te melden.

De hoogste

Suzanne kwam met het idee voor dit kampioenschap. “We wilden iets leuks organiseren dat mensen samenbrengt en tegelijkertijd ons mooie Baafje promoten,” vertelt Suzanne. De opzet is simpel: wie maakt het hoogste bommetje? Prijzen zijn er niet alleen voor de top drie in elke categorie, maar ook voor de leukst verklede deelnemer. Kom dus vooral verkleed!”

Het programma

Het programma start om 17.00 uur met vrij inspringen, gevolgd door de officiële start om 18.00 uur. Tot 20.00 uur strijden deelnemers in vier verschillende leeftijdscategorieën om de hoogste bom. Daarna volgt de prijsuitreiking. Ria: “Leuk is dat de avond aan elkaar wordt gepraat door spreekstalmeester Herman, oud-bommetjeskampioen en groot fan van Het Baafje.”

Prijzen van ondernemers in Heiloo

Ria en Nicole hebben de lokale ondernemers bij het evenement betrokken. “De steun was overweldigend, met donaties variërend van een reischeque tot ijsbonnen,” zegt Ria. “Zo hartverwarmend om te merken dat onze ondernemers in Heiloo Het Baafje zo’n warm hart toedragen. Echt fantastisch.” Nicole vult aan: “De horeca is open voor een lekkere snack en als Stichting verkopen we ook aardbeien met slagroom. Gesponsord door de Fruitloods en allemaal voor het goede doel.”

Meten is weten

Suzanne: “De regels zijn duidelijk: elke deelnemer springt eenmaal en een jury meet met een speciale meetlat (geheel belangeloos ontworpen en gemaakt door Pepijn Warnars van RUW072) hoe hoog het water komt.“ “Je krijgt één kans om te laten zien wat je kunt,” zegt Nicole.

Schrijf je snel in

Bij Baafje Bommer kunnen maximaal 200 deelnemers laten zien wat ze kunnen. Ria: “Er zijn al 125 inschrijvingen binnen, dus het is slim om niet te lang te wachten met inschrijven.” Suzanne: “Ja, grijp snel je kans om deel te nemen aan dit unieke evenement!” Nicole sluit af: “Of kom lekker kijken als toeschouwer en genieten van dit spektakel.”

Meedoen namens Dorssports 

Wil je meedoen namens Dorssports? Meld je aan op de website en stuur een mailtje naar info@dorssports.nl, dan ontvang je een shirt om te lenen. In ruil daarvoor ontvang je €10,00 bartegoed. Om je sportiviteit te belonen!

Klik hier om je aan te melden.

De toegangsprijs is € 2 en deelnemen kost slechts € 2,50 extra. Als je een abonnement hebt mag je gratis naar binnen. De opbrengsten gaan naar de Stichting Vrienden van Heiloo, die zich inzet voor sport en cultuur in Heiloo.

Foto: Sander Mulkens