Leefstijlprogramma voor mensen met een smalle beurs

Het project ‘Fitness Loont’ is van start gegaan.

Fitness loont is een programma waarbij wij jou willen helpen. NL Actief is de brancheorganisatie van de fitness. Wij zorgen ervoor dat ondernemers in de fitness hun werk goed kunnen doen, maar ook dat sporters veilig en met plezier kunnen sporten. Wij vinden dat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn. Wil jij graag sporten, maar heb je hier niet (altijd) het geld voor? Dan is Fitness loont iets voor jou. Samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mogen wij mensen helpen die het financieel niet breed hebben maar wel erg graag aan hun gezondheid willen werken.

Je werkt stap voor stap aan een gezondere leefstijl. Jij gaat lekker sporten en daardoor werken aan je gezondheid. Op momenten die jou uitkomen, in jouw eigen tempo en dicht bij jou in de buurt.  Een trainer gaat je helpen om samen met jou een beweegplan te maken. Je gaat lekker sporten, maar krijgt ook nog eens tips zodat je meer kunt ontspannen, sterker kunt worden en jezelf fitter kunt voelen.

Iedereen heeft weleens stress of momenten van spanning. Een beetje stress is niet erg, als je tussendoor maar voldoende ontspant. Maar soms heb je het gevoel dat je het simpelweg te druk hebt om te ontspannen. Herken je dat?
Er zijn verschillende manieren om te ontspannen. Sport en bewegen is daar één van.

Sporten en bewegen heeft vele voordelen. Het is goed voor de gezondheid van hart- en bloedvaten, het zorgt voor meer spieren, een sterker lichaam en het voorkomen van blessures. Maar naast het sterker maken van je lichaam heeft het óók een positieve werking op de mentale gesteldheid. Je wordt niet alleen sterker, je voelt je ook sterker!

We willen ons allemaal wat fitter en energieker voelen.  Je (niet) fit voelen heeft te maken met vele factoren. Meer bewegen, sporten, ontspannen en gezonder eten kan je helpen om je weer fit te voelen. Door je te richten op een gezonde(re) leefstijl, kun je al een hoop veranderen.

Spieren ontwikkelen, conditie opbouwen, afvallen en fitter worden levert je een positief gevoel van trots en eigenwaarde. Door meer te bewegen en te sporten krijgt je zelfvertrouwen een boost! Je staat zelfverzekerder in je schoenen en voelt je lekkerder in je vel, zowel in het sportcentrum als in jouw dagelijks leven.

Meer informatie? Zoek dan contact op met Gemeente Heiloo of klik hier.