Jasper slalomt zich naar Kroatië

JANUARI 2019 – Tijdens een trainingsperiode van drie weken in Oostenrijk heeft de 13-jarige Oudshoorn uit Heiloo zich geplaatst de internationale Pokal Loka wedstrijden in Kroatië. Jasper wordt binnen Dorssports begeleid door onze trainer Nick Wolven. Mooi om te zien dat deze trainingen hun vruchten afwerpen!

Tijdens de eerste trainingsweek werd de Super G getraind; een snelle discipline op ski’s van bijna 1.90 m waarbij de jonge atleten worden uitgedaagd hun snelheid te verbeteren en hun grenzen te verleggen. De twee daaropvolgende weken stonden in het teken van slalom en reuzeslalomtrainingen ter voorbereiding van een aantal wedstrijden. Vanwege de hevige sneeuwval in het gebied zijn er helaas een paar wedstrijden geannuleerd. De geplande Jan Keller Cup op de Fageralm in Forstau ging op vrijdag 28 december gelukkig wel door. Een belangrijke slalomwedstrijd waarbij de skiërs zich konden kwalificeren voor de 44e editie van de internationale Pokal Loka wedstrijden in Kroatië op 8 en 10 februari 2019. Jasper, uitkomend voor het ‘Ski Racing Development team’, heeft bij deze kwalificatiewedstrijd de derde plaats behaald en zich hiermee geplaatst voor deelname in Kroatië.

Zaterdag 19 januari vertrekt Jasper naar Slowakije om deel te nemen aan wedstrijden in Vratna waarna hij zal doorrijden naar het Tsjechische Ricky voor wedstrijden. De korte periodes thuis staan in het teken van school en fysieke training bij Dorssports Heiloo onder professionele begeleiding van Nick Wolven. Zaterdag 16 februari vertrekt Jasper weer naar Oostenrijk vanwege de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in Alpendorf .

Bron & beeld: Uitkijkpost

small group personal training heiloo