Inzamelingsactie schoenen Griekenland

Heb jij nog schoenen over?

Ons lid Marie-Jose: “Ik ben een paar weken geleden als vrijwilliger in Athene geweest met CRR. Athene kent heel veel vluchtelingen, daklozen en verslaafden die aan hun lot worden overgelaten en op straat moeten zien te overleven. De Griekse overheid bekommert zich niet om deze mensen, waardoor alle hulp van vrijwilligersorganisaties moet komen.

CRR is een hulporganisatie die in heel Europa in actie komt op plekken waar mensen hulp nodig hebben. In Athene hebben we eten gemaakt en uitgedeeld aan de mensen op straat. Tegelijkertijd probeer je ze wat aandacht te geven, zodat ze zich ook weer even mens voelen. Omdat het heel koud is op straat hebben we ook kleding en dekens uitgedeeld.

Maar wat we merkten was dat veel mensen op straat op slippers of op compleet versleten schoenen rondliepen. Stel je eens voor dat je met de regen en de lage temperaturen altijd met natte en koude voeten rondloopt. Kleding en dekens zijn in redelijke mate beschikbaar, maar aan schoenen is een groot gebrek. Daar probeer ik nu wat aan te doen.

Onder het motto ‘Geef je sneakers een tweede leven’ probeer ik zoveel mogelijk sneakers in te zamelen, die al half maart met een vrachtwagen door vrijwilligers van CRR naar Athene worden gebracht. Daarom vraag ik om uw hulp: als u thuis nog een paar sneakers heeft liggen die u niet meer gebruikt, maar wel nog van behoorlijke kwaliteit zijn (u zou ze zelf ook nog dragen) kunt u die inleveren bij Dorssports in Heiloo. Voor vrouwen zoeken wij alle maten en voor mannen sneakers met maat 38 tot en met 43. Als er niemand thuis is kunt u ze bij de voordeur neerleggen. Graag de schoenen met de veters aan elkaar en op de zool de maat aangeven. De uiterste inleverdatum is 9 maart a.s.

Alvast heel erg bedankt namens alle hulpbehoevenden in Athene!”
Marie-José van Leeuwen