Amper besmettingen met COVID-19 virus in fitnessclubs

Dit blijkt uit een peiling van NL Actief.

Sinds de heropening van de fitnessbranche op 1 juli dit jaar zijn er amper besmettingen met het COVID-19 virus bij fitnessconsumenten en -professionals vastgesteld. Geen enkele club bleek de voorbije drie maanden een besmettingsbron of brandhaard van een uitbraak.

De 218 clubs die deelnamen aan de peiling van NL Actief, waren samen goed voor ruim vijf miljoen sport- en beweegmomenten. In totaal werden bij deze clubs in drie maanden tijd honderd leden geregistreerd met een COVID-19 besmetting. In geen van die gevallen heeft dat geleid tot besmetting van andere leden van het fitnesscentrum, een zogenaamde brandhaard. De uitkomst van de peiling past bij het beeld van andere landen: wereldwijd is de fitnesssector geen verspreider van het COVID-19 virus. Het is dus veilig om te sporten in fitnessclubs.

Karin van Bijsterveld, voorzitter van NL Actief, kijkt niet op van de resultaten. “Het bevestigt dat fitnessclubs heel zorgvuldig en professioneel omgaan met de coronamaatregelen. Dat is ook logisch. We zijn immers de sector van vitaliteit en gezondheid en willen er zeker van zijn dat mensen in een veilige omgeving verantwoord werk kunnen maken van een fitter en vitaler leven. Dat zit in het DNA van onze branche. Daarom zijn fitnesscentra tot dusver geen besmettingshaarden van COVID-19.”

NL Actief volgt met interesse de onderzoeken naar de luchtkwaliteit in onder meer scholen, binnensportomgevingen en fitnessclubs. Karin van Bijsterveld: “Aandacht voor een goede luchtkwaliteit en het creëren van een veilige omgeving is voor ons een vanzelfsprekendheid. Daar wordt in onze sector voortdurend aandacht aan besteed. Als er onderzoek wordt gedaan naar technologie die ook fitnessondernemers kan ondersteunen om de clubs veilig te houden, dan is dat goed voor de fitnessbranche én goed voor de ruim 3 miljoen Nederlanders die in de clubs werken aan een gezondere leefstijl en een vitaler leven.”

Bron: NL Actief