Groepslessen uitleg

BodyPump

Meer kracht, spieren én een strakker en sterker lichaam? Dan is BodyPump wat voor jou. 

BodyPump is een spierversterkende les die ontwikkeld is om de kracht en uithoudingsvermogen in de grote spiergroepen te verbeteren en daarbij zo veel mogelijk calorieën te verbranden. In deze les wordt gewerkt met een halter waar gewicht naar keuze aan bevestigd wordt. Tijdens deze les worden alle belangrijke spiergroepen flink onderhanden genomen. De verbranding van lichaamsvet, gaat nog lang door na de training. De combinatie van de wetenschappelijk onderbouwde bewegingen, motiverende instructeurs en geweldige muziek helpen je om veel meer te bereiken dan je individueel zou kunnen. De les is op ieder niveau te volgen.

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De les is geschikt voor alle niveaus omdat je zelf het gewicht kan bepalen.

Senioren circuit - voor mensen die niet goed ter been zijn

Een fitnesstraining in groepsverband voor senioren die niet goed ter been zijn. 

Op woensdag om 14.00 uur is er een speciaal circuit voor senioren die niet meer goed ter been zijn. Hierbij starten de deelnemers met 20 minuten cardio om vervolgens zittend diverse oefeningen te doen. Deze zijn goed voor de balans, coördinatie, snelheid, kracht, lenigheid en vooral plezier. Na afloop drinken we gezamenlijk een kop koffie. Fijn: voor deze les kan je worden opgehaald door de Trefpunt Express. Dit is een bus vanuit het Trefpunt in Heiloo. Neem hiervoor contact op met het Trefpunt.

Let op, voor deze les kan je je niet aanmelden in de app. Meld je hiervoor bij de receptie. 

Senioren circuit voor senioren

Een fitnesstraining in groepsverband voor senioren. 

Op verschillende momenten in de week is er een senioren circuit. Dit is een fitnesstraining in groepsverband. Hierbij train je op pittige intensiteit het gehele lichaam op kracht en uithoudingsvermogen met verschillende fitnessmaterialen. De instructeur zet alle materialen voor je klaar en bedenkt alle oefeningen. Deze opdrachten zijn goed voor de balans, coördinatie, snelheid, kracht, lenigheid. Een circuittraining is een uiterst effectieve manier van trainen en erg leuk!

Voor senioren 65+.

Circuittraining

Binnen of buiten bij goed weer in een groep werken aan je conditie en spierkracht.

Fitnesstraining in groepsverband. Hierbij train je op pittige intensiteit het gehele lichaam op kracht en uithoudingsvermogen met verschillende fitnessmaterialen. De instructeur zet alle materialen voor je klaar en bedenkt alle oefeningen. Deze opdrachten zijn goed voor de balans, coördinatie, snelheid, kracht, lenigheid. Een circuittraining is een uiterst effectieve manier van trainen en erg leuk!

Voor vrouwen en mannen van alle leeftijden.

RPM

Wil je veel calorieën verbranden en snel fit worden? Volg dan een les RPM.

RPM is een zeer motiverende intervaltraining op een spinningbike. Deze les is gebaseerd op wielrennen en bestaat uit verschillende beklimmingen en sprints. Een echte uitdaging om verder dan verder te gaan en je te laten voortstuwen door de muziek om bergen en dalen te fietsen over een route van 20 tot 25 kilometer. Met slechts 45 minuten fietsen met cardio pieken verbrand je gemiddeld 500 calorieën, deze les is een echte caloriekiller. Je traint je been- en bilspieren én hartspier, waardoor je nog beter kunt fietsen. Onze instructeurs doen alle bewegingen voor, zoals staand fietsen en in het zadel zitten.

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De les is geschikt voor alle niveaus omdat je zelf de intensiteit bepaalt met de weerstandsknop.

Spinning

Is jouw doel afvallen en je ‘duurconditie’ verbeteren? Dan is een spinningles perfect voor jou.

Spinnen is niet alleen goed voor je spieren – van je benen tot je core – het is ook een goede lage-impact cardio training. Dat draagt bij aan een betere doorbloeding en beter uithoudingsvermogen. Een freestyle fietsprogramma waarbij plezier en resultaat voorop staan.

 Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Iedereen kan aan spinning deelnemen omdat ieder zijn eigen weerstand kan bepalen, dus train zo zwaar als je zelf wilt.

BodyStep

Op zoek naar een cardio workout waar je hele lichaam snel fitter van wordt? Volg dan een les BodyStep.

BodyStep is net als het af- en oplopen van een trap. Wie BodyStep volgt, krijgt binnen een korte tijd strakkere benen en billen. Het is een sportprogramma op basis van toegankelijke en afwisselende combinaties met als doel een optimaal trainingsresultaat. Ritme en flair wordt afgewisseld met atletische bewegingen om je hele lichaam te trainen. Vanwege het hoge calorieverbruik, de verschillende bewegingen en vele herhalingen op meeslepende muziek is het dé manier om in shape te komen. De instructeur geeft je altijd verschillende opties.

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De les is te volgen op ieder niveau. 

BBB-30

Wil jij een sterke, strakke core in een slechts 30 minuten? Volg dan een les BBB!

BBB pakt 3 belangrijke gebieden van je lichaam aan, namelijk Back, Buik en Billen. In slechts 30 minuten train je deze ‘probleemgebieden’ met behulp van je eigen lichaamsgewicht, elastieken en gewichten met gecombineerde krachtoefeningen. BBB is een effectieve en zeer uitdagende workout op moderne muziek. Naast het sterker en strakker maken van de buik, rug en bekkengebied, zullen de oefeningen de functionele kracht voor meer balans, mobiliteit en blessurepreventie vergroten.

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De les is te volgen op ieder niveau. 

BodyBalance

Wil jij je lichaam en geest weer in balans brengen? Volg dan een les BodyBalance!

BodyBalance is een body en mind groepsles op stimulerende muziek. Deze les is een combinatie van tai chi, yoga en pilates. Je doet bewegingen om houding, kracht, coördinatie, evenwicht, lenigheid en concentratie te verbeteren. Dit doe je door eenvoudige en veilige yoga bewegingen te maken waar ook aandacht is voor de ademhaling. Zo maak je het lichaam sterker en flexibeler. Het is een complete en leuke les om lichaam en geest weer in balans te brengen. De les wordt gepresenteerd op mooie, stimulerende muziek waardoor de sfeer optimaal is!

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ook als je nog aan yoga hebt gedaan, is BodyBalance goed om mee te beginnen. 

Pilates

Wil jij sterkere spieren en meer flexibiliteit op een rustige manier? Volg dan een lesje Pilates!

Pilates is een groepsles dat kan bijdragen aan flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen van de spieren van benen, buik, armen, heupen en rug. De nadruk ligt op de uitlijning van de wervelkolom en het bekken, de ademhaling en de ontwikkeling van een sterke kern of centrum en de verbetering van de spierconditie en evenwicht. Techniek, precisie en concentratie bepalen de mate van effectiviteit van deze trainingsmethode. Oefeningen op een matje, niks meer maar zeker niks minder.

Pilates is voor vrouwen en mannen en te volgen op elk niveau.

Pilates Senioren

Ben je een senior en wil je sterkere spieren en meer flexibiliteit? Volg dan een lesje Pilates Senior!

Pilates is een groepsles dat kan bijdragen aan flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen van de spieren van benen, buik, armen, heupen en rug. De nadruk ligt op de uitlijning van de wervelkolom en het bekken, de ademhaling en de ontwikkeling van een sterke kern of centrum en de verbetering van de spierconditie en evenwicht. Deze les, speciaal ontwikkelt voor senioren - staat in het teken van het trainen van spierketens en is zeer functioneel en effectief. Techniek, precisie en concentratie bepalen de mate van effectiviteit van deze trainingsmethode. Oefeningen op een matje, niks meer maar zeker niks minder - op een rustig tempo!

Deze pilatesles is speciaal ontwikkelt voor senioren sporters, vrouwen én mannen. 

BodyFlow

Wil je een persoonlijke time-out van het dagelijks leven en meer ontspanning?

BodyFlow is les waarin je je lichaam sterkt en flexibiliteit creëert. De combinatie van oefeningen maakt dat de balans tussen inspanning en ontspanning centraal staat. Zowel balans- als krachtoefeningen, pilates en yoga, maar ook stretchen en relax oefeningen komen aan bod.

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De les is te volgen op ieder niveau.

Total Body Workout

Wil je meer spierversterking en/ of spier- uithoudingsvermogen? Volg dan een les Total Body Workout.

De Total Body Workout bestaat uit een combinatie training. De les is een mix van low en high aerobic cardio-oefeningen, weerstandsoefeningen voor meer kracht en stabiliteit en stretch- en lenigheidsoefeningen. Na de warming up, waarbij je de belangrijkste spiergroepen activeert, worden er veel oefeningen gedaan; staand, lopend of liggend, waarbij je zowel van je eigen lichaamsgewicht als van gewichtjes of elastieken gebruik maakt.

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De les is te volgen op ieder niveau. 

 Zumba

Heb je zin in een vrolijke les, waarin je fitness en dans combineert? Volg dan een les Zumba.

Zumba is een fitnessprogramma met dans en aerobics. Veel bewegingen komen uit de hip-hop scene, soca, samba, salsa, merengue, mambo en vechtkunst. In elke swingende Zumba workout werk je aan je onderlichaam, buikspieren, middel en bovenlichaam. Je verbrandt in alle 3 gebieden lichaamsvet. De oefeningen bestaan uit muziek met snelle en langzame ritmes. Deelnemers dansen op het ritme van de muziek, zonder strenge regels te hoeven volgen of zich precies aan de vorm te moeten houden. Een van de redenen waarom Zumba zo populair is, is omdat je er erg blij van wordt!

Zumba is voor iedereen (m/v) die het leuk vindt om te bewegen op muziek.

DorsCross

Wil je een ongekende fitheid ontwikkelen? Volg dan een les CrossFit door onze topper Bastiaan.

DorsCross is afgeleid van het bekende CrossFit. Het is een combinatie van gewichtheffen, oefeningen op lichaamsgewicht en cardio. In elke training staat er een Workout of the Day (WOD) centraal. Doe gerust een keer mee en ervaar waarom dit een van onze populairste groepslessen is.

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Yin Yoga

Spierkracht maakt je fit en sterk, maar gezond bindweefsel en soepele gewrichten zorgen ervoor dat je optimaal van die kracht gebruik kunt maken. Hiervoor is Yin Yoga een goede oplossing.

Yin yoga richt zich op het verbeteren van de pezen, bindweefsel en gewrichten. Door de spieren (Yang Weefsel) te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere stuggere weefsels in het lichaam (Yin weefsels). Hierdoor verbetert de doorbloeding en daarmee de conditie van deze weefsels. Yin Yoga is een langzame vorm van yoga door rustige houdingen en asana’s. Deze asana’s worden voor een langere tijd vastgehouden. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Vinyasa Yoga

Heb je zin om in een flow te komen met een zonnegroet? Volg dan een les Vinyasa Yoga!

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en staat ook wel bekend als flow yoga. Het is een coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van je eigen ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding. Vinyasa wordt ook wel gezien als yoga in aerobic stijl, vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat.

Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. 

Kids Dans: 4 tot 6 jaar

Kom je dansen op de leukste muziek van dit moment en ben je tussen de 4 en 6 jaar oud? Dan is Dance Fit Kids wat voor jou!

Bij Dance-fit maken we van elke les een feestje. De kinderen maken op een speelse manier kennis met bewegen en dansen op vrolijke muziek. Er is ruimte voor een spelletje die aansluit op hun belevingswereld. Deze les draagt bij aan de verbetering van de coördinatie en motoriek en ontwikkeling van de fantasie en creativiteit. In de les worden dansjes afgewisseld met spelletjes en iedereen is welkom. Je mag zelfs verkleed komen!

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar.  Iedereen kan meedoen! 

Kids Dans: 7 tot 12

Als je zin hebt om een uurtje leuke dansjes te leren, plezier te maken, te swingen en te springen? Dan is dit voor jou een geschikte les.

We dansen op te gekke, nieuwe nummers, doen leuke oefeningen om de spieren sterk te maken vaak is er tijd voor een spelletje op het einde. We dansen een combinatie van streetdance, hip-hop, urban en nog meer dansstijlen. Lekker bewegen, conditie en kracht opbouwen, ieder op zijn eigen niveau! Kortom: Sporten met een hoog FUN gehalte.

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Iedereen kan meedoen! 

Running met Hessel

Wil je lekker buiten rennen als beginner of je looptechniek verbeteren als gevorderde loper? Train dan mee in groepsverband!

De trainingen zijn opgebouwd volgens een vast patroon maar zijn elke keer weer anders. De ene keer train je voor de korte sprintafstanden en de week daarna werken we aan je uithoudingsvermogen voor de 3 of 5 kilometer. Kortom, elke training is anders. Iedereen krijgt individuele aanwijzingen om nog lekkerder hard te lopen en het maakt niet uit of je hard rent of jogt. Doe vooral een keer mee!

Running met Hessel is voor iedereen die wil (starten met) hardlopen. 

Kids Boksen voor kids 4 tot 8 jaar

Ben jij tussen de 4 en 8 jaar en lijkt het je leuk om te boksen? Volg dan een zaktraining bij Dorssports.

Boksen op een zak maakt kinderen weerbaar. Ze leren zichzelf fysiek te verdedigen waardoor ze ook mentaal weerbaar worden. Dit zorgt ervoor dat ze meer zelfvertrouwen krijgen bij alles wat ze doen. Bij een zaktraining worden dezelfde technieken beoefend en dezelfde spieren getraind als bij kickboksen. Deze sportieve uitdaging is ‘kicken’.

Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Kids Boksen voor kids 8 tot 13 jaar

Ben jij tussen de 8 en 13 jaar en lijkt het je leuk om te boksen? Volg dan een zaktraining bij Dorssports.

Boksen op een zak maakt kinderen weerbaar. Ze leren zichzelf fysiek te verdedigen waardoor ze ook mentaal weerbaar worden. Dit zorgt ervoor dat ze meer zelfvertrouwen krijgen bij alles wat ze doen. Bij een zaktraining worden dezelfde technieken beoefend en dezelfde spieren getraind als bij kickboksen. Deze sportieve uitdaging is ‘kicken’.

Voor kinderen van 8 t/m 13 jaar.

Zaktraining voor Teens 13 tot 17 jaar

Ben jij tussen de 13 en 17 jaar en lijkt het je leuk om te boksen? Volg dan een zaktraining bij Dorssports.

Boksen op een zak maakt teens weerbaar. Ze leren zichzelf fysiek te verdedigen waardoor ze ook mentaal weerbaar worden. Dit zorgt ervoor dat ze meer zelfvertrouwen krijgen bij alles wat ze doen. Bij een zaktraining worden dezelfde technieken beoefend en dezelfde spieren getraind als bij kickboksen. Deze sportieve uitdaging is ‘kicken’.

Voor teens van 13 t/m 17 jaar.

Zaktraining voor volwassenen

Wil je veel calorieën verbranden, een strak figuur, minder stress, meer zelfvertrouwen én energie? Volg dan een les zaktraining.

Boksen is de perfecte combinatie van cardio- en krachttraining. In een zeer hoog tempo worden er (meestal) een uur lang stoot- en traptechnieken uitgevoerd tegen een bokszak. Je sport in een korte tijd intensief, waardoor je snel je spieren versterkt. Je oefent met gevechtssituaties, leert je grenzen kennen en ontdekt waartoe je lichaam in staat is. Boksen geeft je controle over je eigen lichaam waardoor je weet wat je moet doen als er iets gebeurt. Tot slot is boksen goed voor je mentale weerbaarheid. Boksen bestaat uit veel oefeningen die je gezamenlijk moet uitvoeren. Je werkt samen met anderen aan nieuwe technieken en vaardigheden.

Voor mannen en vrouwen vanaf 17 jaar. De les is te volgen op ieder niveau.

Bootcamp

Wil je heerlijk buiten sporten? Volg dan een bootcamp in de buitenlucht! 

Trainingen vinden plaats in de buitenlucht, zonder toestellen en andere moderne middelen die men in sportcentra voorhanden heeft. Eventueel gebruik je natuurlijke obstakels die je onderweg tegenkomt. Er is een professionele begeleider die jou door middel van fitnessoefeningen met je eigen gewicht, intervaltrainingen en conditionele oefeningen, zal aanpakken. Dit betekent dat Bootcamp geschikt is voor mensen die willen afvallen en kracht willen opbouwen. En dat in teamverband.

Voor vrouwen en mannen van alle leeftijden.

Kids Bootcamp voor kids tot 12 jaar

Kids Bootcamp is een stoere les met o.a. gave bootcampoefeningen met allerlei materialen en verschillende spelvormen voor kinderen tot 12 jaar oud.

De les is in house. De kinderen worden er sterk en vrolijk van!⁠

Teens Bootcamp voor kinderen tot 12 jaar.

Teens Bootcamp voor teens van 13 tot 17 jaar

Teens Bootcamp is een stoere les met o.a. gave bootcampoefeningen met allerlei materialen en verschillende spelvormen.

De les is in house. Je wordt er sterk, vrolijk en weerbaar van!⁠

Teens Bootcamp voor teens van 13 tot 17 jaar.