> Uitreiking eerste Appeltje Eitje-keurmerk ‘Gezond voorbeeld Heiloo’

Wethouder Fred Dellemijn deelde op dinsdagochtend 22 oktober 2013 een Appeltje Eitje-keurmerk uit aan Dorssports. Dorssports is de eerste organisatie die zich als partner aansluit bij Appeltje Eitje – Gezond voorbeeld Heiloo. Met Appeltje Eitje beoogt de gemeente om het voor inwoners vanzelfsprekender en dus makkelijker te maken om voor gezond te kiezen. 

Gezond voorbeeld Heiloo

Om de titel ‘Gezond voorbeeld Heiloo’ te mogen ontvangen, spreekt een organisatie met de gemeente af om jaarlijks één of meer activiteiten uit te voeren die in het teken staan van gezonde voeding, voldoende bewegen, geen tot matig alcoholgebruik, niet roken en/of tijdig ontspannen. Met deze activiteiten wordt het goede voorbeeld gegeven ten aanzien van een gezonde leefstijl. Zodat het voor inwoners vanzelfsprekender en dus makkelijker wordt om voor gezond te kiezen. 

Ontbijt met de burgemeester en wethouders

Op 16 oktober is Appeltje Eitje – Gezond voorbeeld Heiloo feestelijk van start gegaan met een ontbijt voor inwoners met het college in het gemeentehuis. Dit ontbijt vormde het startschot van de zoektocht naar Appeltje Eitje-partners. In Dorssports heeft gemeente Heiloo, binnen een week na de aftrap, de eerste partner gevonden. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk organisaties in Heiloo zullen volgen.

Ongezonde verleidingen weerstaan

Appeltje Eitje komt voort uit het gezondheidsbeleid van gemeente Heiloo. Doel van dit beleid is om het voor inwoners vanzelfsprekender te maken om voor een gezonde leefstijl te kiezen. Bijna iedereen vindt gezondheid belangrijk. Toch kan het moeilijk zijn om ongezonde verleidingen te weerstaan. Een gezonde leefstijl wordt een stuk makkelijker vol te houden in een omgeving waarin de gezonde keuze voor de hand ligt. Gemeente Heiloo vraagt organisaties om met Appeltje Eitje de handen ineen te slaan.

appeltje eitje logo

Nieuws:

Contact

072 - 533 04 03

Dorssports
Het Maalwater 2
1852 RH Heiloo

Contact formulier