dementie1

Bewegen op Maat: Diverse onderzoeken laten zien, dat bewegen een gunstige invloed heeft op de werking van de hersenen. Dat hoeft overigens niet heel intensief te zijn: wandelen, fietsen of tuinieren zijn wat dat betreft net zo goed als bijvoorbeeld hardlopen, schaatsen of fitness.

Het Platform Dementie Noord-Holland is een project gestart om mensen met (een vermoeden van) dementie te stimuleren om in beweging te komen. Bij Dorssports worden beweegactiviteiten speciaal voor deze groep aangeboden. Er worden groepsactiviteiten aangeboden, maar cliënten kunnen ook individueel sporten, onder begeleiding van instructeurs die zijn getraind in het omgaan met mensen met dementie.

Sommige cliënten komen alleen, maar het is ook mogelijk om lessen te volgen met een mantelzorger of een vrijwilliger. De activiteit is aangepast aan het eigen tempo en het eigen niveau. Het gaat niet om de prestatie, maar om het actief bezig zijn. Maar het is natuurlijk een enorme opsteker voor het gevoel van eigenwaarde om te ervaren dat men fysiek nog best kan meekomen, in een periode dat men verder alleen maar achteruitgang ervaart.

Voor wie?
Bewegen op Maat is bestemd voor mensen met (een vermoeden van) dementie die nog graag actief bezig zijn of de behoefte hebben om te bewegen, hetzij thuiswonend, hetzij verbijvend in een zorginstelling.  Er is geen indicatie nodig.

De kosten
De kosten voor deelname komen voor rekening van de deelnemer en bedragen 25,- per maand. Dorssports biedt een flexibele abonnementsconstructie met een minimale opzegtermijn.

Aanmelden

Dorssports Heiloo, telefoon 072-5330403

Vragen over platform dementie? Ga hier naar de website

Sportmaatje

Mocht het vervoer voor u een probleem vormen om deel te nemen? Stichting Welzijn Heiloo kan kijken of er een vrijwilliger beschikbaar is die u kan halen en brengen en kan begeleiden tijdens het sporten. U kunt hiervoor contact opnemen met Welzijnscoach Carlijn Sengers 072-5331297.

Waarom bewegen belangrijk is o.a. bij dementie, helder uitgelegd door Prof.Dr. Erik Scherder

Johan Oosterbaan, begeleider, sportmaatje en mantelzorger aan het woord

">

Nieuws:

Contact

072 - 533 04 03

Dorssports
Het Maalwater 2
1852 RH Heiloo

Contact formulier