Huisartsen en andere eerstelijns zorgverleners verwijzen steeds vaker patiënten door naar het fitnesscentrum. Een goede ontwikkeling, want mensen met overgewicht en/of diabetes kunnen door een actievere levensstijl in de regel hun gezondheid sterk verbeteren.

 

Hierbij is het echter wel belangrijk dat de patiënt de juiste begeleiding en ondersteuning krijgt in het het fitnesscentrum. Voor zorgprofessionals is het belangrijk te weten dat het fitnesscentrum, waarnaar wordt doorverwezen, hierin adequaat kan voorzien. Fit!vak, de brancheorganisatie voor sport- en bewegingscentra in Nederland heeft daarom het keurmerk Fit!vak Preventiecentrum in het leven geroepen.

 

Dorssports is gekwalificeerd Preventiecentrum en heeft het Keurmerk Fit!vak Preventiecentrum behaald en voldoet aan de daarin gestelde kwaliteitseisen. Het geeft huisartsen en andere verwijzers uit de eerstelijns zorg zo de zekerheid dat het fitnesscentrum de juiste begeleiding kan bieden en de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken. Voor geinteresseerden biedt het keurmerk hen dat zij verantwoorde begeleiding op niveaumogen verwachten.

 

Om te voldoen aan de vereisten, die worden gesteld voor het keurmerk, dient het fitnesscentrum een aantal procedures en protocollen succesvol in de bedrijfsvoering te hebben doorgevoerd. Dorssports voldoet aan deze eis en heeft 3 Bewegingsdeskundige Niveau 4+ in dienst die allen EREPS geregistreerd zijn.

Nieuws:

Contact

072 - 533 04 03

Dorssports
Het Maalwater 2
1852 RH Heiloo

Contact formulier