NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS

pand


Dorssports gaat voor groen
Crowdfundingproject via GreenFund Holland maakt Heiloose healthclub volledig energieneutraal


HEILOO - Team Dorssports is dagelijks met sporten en gezondheid bezig. Omdat zij ook graag hun steentje bijdragen aan een gezond klimaat, wordt op korte termijn het pand van de all-in healthclub volledig energieneutraal ingericht. Zonnepanelen, ledverlichting, isolatie en warmtepompen gaan dit realiseren. Door middel van crowdfunding via GreenFund Holland kan iedereen bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd een mooi rendement ontvangen.

“Verantwoord ondernemen is voor ons heel belangrijk,” begint eigenaar Marcel Frank. “Onze leden maken intensief gebruik van ons pand voor diverse sportactiviteiten, maar ook de sauna’s en zonnebank zijn populair. Dat maakt ons energieverbruik hoog. Omdat we graag op een duurzame, verantwoorde en zuinige manier met onze leefomgeving omgaan, is het voor ons een logische stap om dit ook voor ons pand door te voeren.” 

Groene stroom 
Eerst worden er 300 zonnepanelen op het dak geplaatst, die zorgen voor een opbrengst van zo’n 100.000 kW aan elektriciteit per jaar. Vervolgens komt in het hele pand LED-verlichting en zorgen warmtepompen en -panelen voor de verwarming. Op die manier gaat de gasaansluiting eruit. Ook wordt het hele pand geïsoleerd en gaat de club volgend jaar uitbreiden in de buitenruimte. 

Om dit te realiseren werkt Dorssports samen met GreenFund Holland, voor klimaatsparen met dubbel rendement. Marcel Frank: "We sluiten graag aan bij alle andere gezonde Heiloose ondernemers die door middel van GreenFund hetzelfde hebben gerealiseerd." 

Naast een stuk eigen inbreng bedraagt de lening voor Dorssports € 175.000 met een looptijd van vijf jaar. Via GreenFund Holland kun je meedoen vanaf 100,-. Je ontvangt 3% rente per jaar en jaarlijks aflossing.   

Op GreenFundholland.nl kun je zien hoeveel rendement meedoen oplevert. Niet alleen in geld, maar ook in bespaarde CO2-uitstoot, duurzaam opgewekte energie of afvalbesparing. 

Heb je interesse in het crowdfundingproject van Dorssports? Kijk op www.greenfundholland.nl bij ‘Projecten’ en vind Dorssports. 

Nieuws:

Contact

072 - 533 04 03

Dorssports
Het Maalwater 2
1852 RH Heiloo

Contact formulier